Değerli müşterilerimiz;

Üyelerinize ücretsiz kargo kampanyaları sunabilmeniz için bir kaç yeni özelliği yazılımımızda aktif etmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere, ücretsiz kargo için sepet limiti belirlenebilmekte ve yine aynı şekilde, kargo ücretlendirmesini göz ardı ederek istenen ürünler için ücretsiz kargo seçeneği de aktif edilebilmektedir.

Yeni güncelleme ile birlikte aşağıdaki ek özellikler yazılıma dahil edilmiştir.

  1. "Sepette en az 1 adet ücretsiz kargolu ürün varsa, tüm ürünleri ücretsiz kargoya dahil et" seçeneği ile; sepette bulunan X kadar ürün içerisinde en az 1 tane ücretsiz kargolu ürün varsa, tüm sepetin ücretsiz kargo olacak şekilde işlem görmesini sağlayabilirsiniz.
  2. "Müşterilerin ilk siparişlerinde bir kereye mahsus ücretsiz kargoyu aktif et" seçeneği ile; daha önce sitenizden hiç sipariş geçmemiş müşterilerin, ilk siparişlerinde kargo ücreti ödememelerini sağlayabilirsiniz. Bilindiği üzere tamamlanan sipariş kayıtları yasal olarak 5 yıl boyunca sistem üzerinde saklanmak zorundadır. Sipariş kayıtlarını silmeniz halinde hem yasal olarak zor durumda kalabilir, hem de ilgili müşterilerin her siparişte ücretsiz kargo olarak alışveriş yapabilmelerine imkan sağlamış olursunuz.
  3. "Sepette, toplam fiyatı en az X TL olan birbirinden farklı Y çeşit ürün olduğunda ücretsiz kargoyu aktif et" seçeneği ile; müşteri sepetinde belirlediğiniz adette farklı ürünler olduğunda ücretsiz kargo seçeneğini aktif ettirebilirsiniz. Ayrıca, birbirinden farklı olması şartı koşulan bu ürünler için de belirli bir alt limit tutarı belirleyebilirsiniz. Mesela; X ürününün fiyatı 1 TL dir. Siz ise ürün toplam fiyat limitini en az 5 TL olarak belirlediniz. Bu durumda 1 TL lik ürün işlem görmeyecektir. Fakat 1 TL lik üründen 5 adet alındığında ise limit koşulları tamamlanacağı için işlem görecektir. Herhangi bir limit şartı aramadan Y çeşit ürün için ücretsiz kargo tanımlamak istiyorsanız, toplam fiyat alanına sıfır girmeniz yeterlidir.
  4. "Sepette, toplam fiyatı en az X TL olan toplam Y miktar (Adet, Kg. v.b.) ürün olduğunda ücretsiz kargoyu aktif et" seçeneği; 3. maddedeki Y çeşit ürün kampanyası ile aynı mantığa sahip olup, bu seçenekle; ürün farklılıklarına veya çeşitine bakılmadan, sepette Y miktar (Adet, Kilo v.b.) ürün olma şartı aranmaktadır. Mesela, 10 miktar limit koyduğunuzu farzedelim. X ürününden 10 adet alınacağı gibi, X ürününden 5, Y ürününden 3 ve Z ürününden de 2 adet alınarak ücretsiz kargo kampanyası aktif edilebilir.

Kargo kampanyaları sayfasındaki ilk seçenekte, kargo tanımları sayfasına link verilmiştir. Ayrıca, kargo tanımları ve hesaplamaları için makalelerimizi de okuyabilirsiniz.

Kargo Kampanyaları sayfasına, "Yönetim - Pazarlama - Kargo Kampanyaları" adresinden ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

24 Ekim 2014