Değerli müşterilerimiz;

Ara güncelleme çalışmamız tamamlanarak tüm sitelerde yayına alınmıştır. Bu kapsamda;

  1. Yönetim paneli ana sayfada yer alan sipariş istatistikleri, bilindiği üzere günlük bazda idi. Gerçekleştirilen son güncelleme ile birlikte; Bugün, Bu Ay, Bu Yıl, Son 24 Saat, Son 7 Gün ve Son 30 Gün olacak şekilde seçim yapılabilmesine imkan sağlandı. Varsayılan seçenek “Bu Ay” olarak gelmektedir. Yönetim – Ayarlar – Genel Ayarlar – Varsayılan Değerler sayfası üzerinden istediğiniz seçeneği aktif edebilirsiniz.
  2. Online üyeler sayfasına yeni bir liste eklendi. Bilindiği üzere son 10 dakikadır üye girişi yapmış kullanıcılar online üye olarak gösterilmekte ve ilgili sayfada listelenmektedir. Gerçekleştirilen güncelleme ile, son 10 dakika haricinde son 24 saatte online olmuş üyelere ait ikinci bir liste daha sisteme dahil edildi. Böylece potansiyel siparişlere yönelik üye takibi ve analizinde yardımcı olması beklenmektedir.
  3. Mobil cihazlardaki gösterime yönelik olarak; hem müşteri hem de yönetici sipariş detay sayfaları tasarım anlamında sadeleştirilerek revize edildi. Sipariş detay bilgileri, yönetici bilgi girişleri, ara toplamlar ve ödeme türü bilgileri mobil ortamda her bir başlık ve değer ayrı birer satır olarak gösterilmekte idi. Bu da bilgilere erişimi ve gösterimi olumsuz etkiliyor, sayfanın gereksiz yere uzamasına neden oluyordu. Yeni düzenleme ile söz konusu bilgi ve başlıklar değerleri ile birlikte yan yana gösterilerek kullanıcı deneyimi arttırıldı.
  4. İyzico sanal pos altyapısına, Kuveyt Türk kartları ile taksitli ödeme alabilme desteği eklendi. İyzico kullanıyorsanız, Yönetim – Ayarlar – Sanal Pos - Kuveyt Türk pos tanım sayfasında Pos Türünü İyzico seçerek aktif edebilirsiniz.
  5. Mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilen sayfa gezintilerinde; önceki sayfaya geri dönme aşamasında sayfa yükleme animasyonu bazen ekranda sabit kalıyordu. Sayfa açılma hızları artık daha iyi olduğu için, sayfa geçişlerinde gösterilen bekleme animasyonu sistemden tamamen kaldırıldı.
  6. Toplu sipariş güncelleme işlemindeki bildirim mesajı hataları giderildi. İlk olarak; sipariş güncelleme sonrası site içi gönderilen bildirim mesajı, siparişin sahibi üye yerine site yöneticisine gönderilmekte idi. Bu sorun giderildi. Yönetim ana sayfada bu sorundan dolayı hatalı yeni bildirim uyarısı alanların, bildirim sayfasındaki sipariş linkine bir kez tıklaması yeterlidir. Eski sorunlu bildirimler kaldırılmış olacaktır. İkinci olarak; toplu sipariş güncellemede site içi bildirim mesaj gönderimi, eposta gönderim durumuna bağlı idi. Eposta gönderimi yapılmasın seçeneği aktif olduğunda site içi bildirim mesajı üyeye gitmiyordu. Her halükarda sipariş sahibi üyeye mesajın gönderilmesine imkan sağlandı.
  7. Facebook İle Giriş (facebook login) modülü, yeni api’ye göre revize edildi.
  8. Yönetim – Ayarlar – Seo/Kod sayfasındaki “Sipariş Takip / Yorum Kodu” alanı için kullanılan parametrelere "estimated_delivery_date" seçeneği de eklendi. Tüm ödeme türleri için başarılı sonuç sayfaları bu yönde güncellendi. Varsayılan değer olarak sipariş /teslimat tarihi otomatik set edildi.
  9. Bayi XML Export desenine, ana kategori alanına ek olarak kategoriler adıyla “kategori ağaç kırılımı” (Ana Kategori > Alt Kategori > Alt Kategori v.b.) dahil edildi. Ayrıca, USD veya EUR olarak satılan ürünler için hem ana ürün hem de varyantlar için İndirimli Döviz Tutarı ile Döviz Türünü gösteren iki yeni alan da xml desenine eklendi. Eğer ürün fiyatı döviz cinsinde değil ise bu alanlar boş gelecektir. Hali hazırda bayi xml'ini aktif kullanan müşteriler, xml gönderdikleri firmalara, xml fiyat etiketlerini fiyat yerine fiyat_tl ve indirimli_fiyat yerine indirimli_fiyat_tl olarak güncelletmeleri gerekecektir.
  10. Kargo api entegrasyonlarında, Birfatura ve Bizimhesap ile kargo firmaları arasında nadir de olsa yaşanabilen aksaklıklara yönelik, durum güncelleme çalışması gerçekleştirildi. Bu sayede, sipariş durumunu kargo api’den bağımsız olarak manuel teslim edildi durumuna alabileceğiniz gibi, hiçbir müdahale gerçekleştirmeden kargo firmasının teslimat sonrası otomatik bildirim ile sipariş durumunu güncellemesine de imkan sağlayabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

31 Mart 2022