Değerli müşterilerimiz;

Ara güncelleme çalışmamız tamamlanarak tüm sitelerde yayına alınmıştır. Bu kapsamda;

  1. Temmuz 2022 itibari ile kendi e-posta sunucu altyapımızı aktif etmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda; Yandex kurumsal mail sunucuları üzerinden aktif edilen eski hesaplar çalışmaya devam edecek olup, yeni kurulumlarda ise kendi eposta altyapımız üzerinden hizmet verilecektir. Bu ara güncelleme ile; site üzerinden gerçekleştirilen sipariş, iletişim formu, destek talebi vb tüm e-posta trafiği için kullanılan e-posta hesap ve sunucu bilgileri özelleştirilebilir hale getirildi. Bu sayede ister mevcut, ister farklı mail sunucuları kullanılabilmektedir.
  2. Daha öncesinde Ayarlar - Firma Tanımları sayfasında yer alan eposta adres ve şifre alanları, Ayarlar - Eposta Yönetimi sayfasına taşındı. Eposta adresinde site adı kullanım şartı kaldırıldı. Eğer kendi şirket eposta sunucunuz, Google Workspace, MS Office 360 v.b. profesyonel platformlar veya kişisel e-posta hesaplarınız üzerinden gönderim yapmak istiyorsanız; sunucu ve hesap bilgilerini güncellemeniz yeterli olacaktır. Ayarlar - Eposta Yönetimi sayfasında e-posta yönetimi ile ilgili detaylı bilgilendirmeler yapılarak, tüm sorularınız için cevaplar hazırlandı. Sitenizin Yönetim – Ayarlar – Eposta Yönetimi sayfasını inceleyebilirsiniz.
  3. Stok birimlerine; Palet, Sandık, Poşet, Miligram, Cm3, Dm2, Dm3, Dakika, Saat, Gün ve Hafta seçenekleri eklendi.
  4. Gittigidiyor.com'un 18 Temmuz 2022 itibari ile sistemini alışverişe kapatması ve Türkiye'deki hizmetlerini sonlandırması nedeniyle yazılımda mevcut olan entegrasyon artık kullanılamamaktadır. Tüm servisler pasif hale getirilmiştir.
  5. Ürün detay sayfası için fiyat gösterim türü Kdv Hariç + Kdv Dahil olarak belirlendiğinde, eğer ürün para birimi döviz cinsinden ise (USD, EURO) sadece Kdv Hariç Döviz tutarı gösterilmekte idi. Güncelleme ile birlikte artık Kdv Hariç Döviz tutarının hemen altında Kdv Hariç TL tutarı da gösterilmektedir. Özellikle Akakçe v.b. platformlarda dövizle satışı yapılan ürünler için Kdv Hariç TL tutarlarının da istenmesi, bu geliştirmeyi zorunlu kılmıştır.
  6. Kargo takip sayfalarına ait url adreslerinin özelleştirilebilmesine imkan sağlandı. Böylece, hem kargo firmalarının standart kargo takip linkleri hem de kargo firması tarafından size verilmiş özel eticaret kargo takip linkleri, yönetici olarak tarafınızca güncellenebilmektedir. Yönetim – Ayarlar – Kargo Firmaları sayfasında her bir kargo firması için Kargo Takip Url Adresi adında yeni bir seçenek eklendi. Kargo firmalarının güncel ve aktif olarak çalışmakta olan resmi sayfa linkleri tek tek kontrol edilerek sisteme varsayılan olarak eklendi. Url adreslerindeki [takip_no] parametresi, ilgili siparişe ait kargo takip numarasının otomatik olarak url adresine eklenmesini imkan sağlamaktadır. Bazı kargo firmaları bu tarz özelleştirme sunmadığı için ilgili parametre her kargo firmasında kullanılamamaktadır.
  7. Ürün liste ve ürün detay sayfalarında yıldızlı puan gösterimi, yarım puanları da kapsayacak şekilde güncellendi. Mevcut yapıda, örnek 4.3 veya 4.8 puana sahip ürün 4 yıldız olarak gösterilmekte idi. Yeni güncelleme ile küsuratın 0.5 ten büyük veya küçük olduğuna bakılmaksızın 4.5 yıldız şeklinde gösterimi sağlandı. Kategori filtre bloğunda ise performans düşüklüğüne yol açmaması için tam sayılar üzerinden yıldızlı puan gösterimine devam edilmektedir. Güncelleme kapsamında sisteme ait font ikon motoru da kendi versiyonuna ait son sürüme güncellendi.
  8. Ödeme türleri tanım sayfasına maksimum sepet tutarı adında yeni bir seçenek eklendi. Varsayılan tutar olarak 999.999 TL set edildi. Bu seçenek sayesinde, minimum sepet tutarı seçeneğinde olduğu gibi sipariş ödemesinin ilgili ödeme seçeneği ile gerçekleştirilebilmesi için sepet toplamına yönelik maksimum tutar şartı da sunulabilmektedir. Belirlenen üst limiti aşan siparişlerde, ilgili ödeme türünün kullanılamayacağına dair bilgi mesajı ziyaretçi ile paylaşılmaktadır. Özellikle kapıda / teslimatta ödeme seçeneği ile hizmet veren müşteriler için yararlı bir seçenek olarak ön plana çıkmaktadır. Yönetim – Ayarlar – Ödeme Türleri sayfası üzerinden dilerseniz her bir ödeme seçeneğinin maksimum sepet tutarını güncelleyebilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

31 Temmuz 2022