Değerli müşterilerimiz;

Gittigidiyor.com ile api entegrasyonumuz tamamlanmıştır.

Api entegrasyonumuz sayesinde; siteniz üzerinden kategori ve özellik eşleştirmesi yaparak, tüm ya da filtrelemiş olduğunuz ürünleri Gittigidiyor panelinize otomatik olarak aktarabilirsiniz.


Erişim Bilgileri

Api Entegrasyonunu kullanabilmeniz için; Gittigidiyor mağaza abonesi olmalısınız.

Gittigidiyor'a üye girişi yaptıktan sonra, dev.gittigidiyor.com adresi üzerinden, API Anahtarları sekmesine tıklayınız. Açılan sayfadan, "Yeni API anahtarı almak için tıklayın." bağlantısına tıklayarak Api Key ve Secret Key bilgilerini oluşturunuz. Uygulamadı ve uygulama açıklaması alanlarına; "Efortek Yazılım" girmelisiniz.

Role Name ve Role Pass bilgilerini almak için, Gittigidiyor hesabınıza ait mailiniz ile, api.destek@gittigidiyor.com adresine aşağıdaki şekilde mail göndererek talepte bulunmalısınız. ( Boş alanları kendi bilgileriniz ile doldurunuz. )

--------------------------------------------------

GittiGidiyor Kullanıcı Adı:
Ad:
Soyad:
Mail adresi:
Telefonu: (Aralarda boşluk olmadan 0 ile birlikte yazınız)
Firma Ad:
Firma Telefonu: (Aralarda boşluk olmadan 0 ile birlikte yazınız)
Firma Web sitesi:
Entegrasyon Firması Adı: Efortek Yazılım

--------------------------------------------------

Gittigidiyor tarafından temin etmiş olduğunuz Role Name, Role Pass, Api Key ve Secret Key bilgilerini, sitenizin Entegrasyon -> GittiGidiyor API sayfasında yer alan ilgili alanlara kayıt ediniz.



Kategori Eşleştirme

Sitenizdeki kategoriler ile Gittigidiyor sitesindeki kategorileri eşleştirmeniz gerekmektedir.

GittiGidiyor API sayfasında yer alan KATEGORİ VE ÖZELLİK EŞLEŞTİRME butonuna tıkladığınızda tüm ana ve alt kategorileriniz listelenecektir. Her bir kategorinin sağ bölümünde yer alan Düzelt butonuna tıklayarak açılan sayfa üzerinden Gittigidiyor kategorilerini seçmelisiniz.

Ayrıca, Fiyat Arttırımı (%) alanından ilgili kategoriye ait ürünlerinizi Gittigidiyor 'a fiyatlarını arttırarak gönderebilirsiniz.

Kategori eşleştirmede dikkat edilecek husus; sadece ürünlerinizin yer aldığı kategorileri (Varsayılan Kategori) eşleştirmeniz yeterlidir.

Örneğin; Elektronik -> Telefon & Aksesuarları -> Cep Telefonu şeklinde kategorilerinizin olduğunu varsayalım. Normal kullanımda, ürünler Cep Telefonu kategorisine tanımlanır. Elektronik ve Telefon & Aksesuarları kategorileri gösterim kategorileridir. Yani, kategori eşleştirme sayfasında sadece Cep Telefonu kategorisini eşleştirmeniz yeterli olacaktır. ( Ürünlerinize ait kategori tanımlarını örnekteki şekilde yapmanız durumunda geçerlidir. )



Özellik Eşleştirme

GittiGidiyor API sayfasında yer alan KATEGORİ VE ÖZELLİK EŞLEŞTİRME butonuna tıklayınız, akabinde Eşleştirme yapmış olduğunuz kategorilerinizin en sağında yer alan Özellik butonuna tıklayınız. Açılan sayfada bu kategoride yer alan ürünleriniz listelenecektir. Her bir ürünün yanında yer alan Düzelt butonuna tıklandığınızda o ürün için Gittigidiyor tarafından beklenen özelliklerin listesi açılacaktır. Buradan ürün özelliklerini seçmelisiniz.

Bazı kategorilerde, marka - model gibi alanlar birbiri ile ilişkili gelmemektedir. Bu nedenle; tüm seçim kutularına arama özelliği eklenmiştir. Arama bölümüne harfler girmeye başladığınızda, otomatik olarak ilişkili değerler filtrelenecek ve rahat bir şekilde seçim yapabileceksiniz.

Gittigidiyor tarafından, bazı kategorilere ait ürünler için "Katalog No" zorunluluğu bulunmaktadır.

Örnek : "Cep Telefonu & Aksesuar > Cep Telefonu" kategorisine ait ürünleri Gittigidiyor panelinize gönderebilmek için her bir ürüne ait katalog no değeri bulunmalıdır.

Eğer ilgili kategori katalog no istiyor ise, özellik seçimlerinin en alt bölümünde, aşağıda yer alan grafikte kırmızı ile belirtilen bir alan yer alacaktır.

Tüm özellik seçimlerini yaptıktan sonra, "Katalog No Bul" butonuna tıklayınız. Açılan ekranda; katalog no bulabilmek için istenen özellikler ve özelliklere ait değerler otomatik olarak görüntülenecektir. Görüntülenen değerler; yapmış olduğunuz seçimler arasından sistem tarafından otomatik olarak aktarılmaktadır.

Gelen ekran üzerinden Ara butonuna tıklayarak, katalog araması yapabilirsiniz. Arama yaptıktan sonra, yeşil kutu içerisinde katalog yada kataloglar listelenecektir. Ürününüz için uygun olanı, katalog adının solunda yer alan işaret kutusunu işaretleyerek Kaydet butonuna tıklayınız. Böylece, seçmiş olduğunuz kataloğa ait katalog numarasını sistem otomatik olarak "Katalog No" alanına aktaracaktır.

"Katalog No" arama işleminde sonuç alamıyorsanız; birbiri ile uyumsuz değerler seçiyorsunuz yada Gittigidiyor tarafında ilgili ürün için Katolog No oluşturulmamış demektir. sds@gittigidiyor.com adresine destek talebi oluşturarak Katolog No oluşturulmasını talep edebilirsiniz.



Ürünlerin Aktarımı ve Güncelleme İşlemleri

Gittigidiyor api servisleri ürün Stok Koduna göre işlem yapmamaktadır. Ürün No bilgisi ile işlemler gerçekleştirilmektedir.
Daha önce aktardığınız ürün, GittiGidiyor mağazanızda yer alıyor ise sistem ilgili ürünü güncelleyecektir. Eğer mevcut değilse, yeni ürün ekleme işlemi gerçekleştirecektir.

API ile ürünü güncelleyebilmek için, güncellenecek olan ürünün API servisi ile eklenmiş olması zorunludur. Gittigidiyor mağazanıza el ile giriş yaptığınız aynı ürün, sitenizin API servisleri kullanarak güncellenemez.

Gittigidiyor API sayfası İşlemler bölümünde, Gittigidiyor tarafından istenen bilgileri seçip/girip, alt bölümde yer alan Aktarım İşlemini Başlat butonuna tıkladığınızda, kategori ve özellik eşleştirmesi yapılmış ürünler Gittigidiyor mağazanıza aktarılacaktır.



Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

17 Eylül 2019