Değerli müşterilerimiz;

Banner / slayt modülüne yönelik güncelleme ve yeni özellik çalışmaları tamamlanmıştır. Bu kapsamda;

  1. Hem anasayfa hem de kategori bannerları için "Menü Altı Tam Boy" adıyla yeni banner seçeneği sisteme dahil edildi. Böylece; üst menünün hemen altında, ekranı boydan boya kapsayacak şekilde bannerlar aktif edebilirsiniz.
  2. Banner grafiklerinin ziyaretçiye gösterimi aşamasında, özellikle büyük boyutlu grafiklerin yüklenmesi az da olsa zaman aldığı için tüm banner gösterim yerlerinde loading (yükleniyor) efekti modüle dahil edildi.
  3. Bannerların masaüstü veya mobil cihazlara özel gösterilebilmesi için "Gösterim Cihazı" adıyla yeni bir seçenek sisteme dahil edildi. Böylece; sadece masaüstü, sadece mobil veya her iki cihaza özel olarak banner gösterimi sağlayabilirsiniz.
  4. Yönetim - Ayarlar - Tema/Tasarım - Banner sayfasındaki "Anasayfa ve Kategori Banner Türü" alanları "Banner Gösterim Yeri" olarak değiştirildi. Şablona bağlı seçenekler kaldırılarak, "Orta Üst İçerik", "Menü Altı Kutu" ve "Menü Altı Tam Boy" adlarında 3 yeni gösterim yeri seçeneği sisteme dahil edildi.
  5. Banner gösterimindeki, anasayfa veya kategori şablonuna bağımlılık kaldırıldı. Böylece; şablon değişikliklerinde banner gösterilmeme / gizlenme sorunları ortadan kalkmış oldu. Banner yüklemede dikkat edilmesi gereken nokta, banner grafiklerinin aynı genişlik ve yükseklikte hazırlanarak yüklenmesidir. Aksi halde banner / slayt gösterimi dalgalı, farklı yükseklikte veya bozuk olabilir. Daha önce yükleyip te aktif şablonunuzda kullanmadığınız bannerları pasif yapmanızı veya silmenizi tavsiye ederiz.
  6. Bannerlar için sabit yükseklik seçenekleri kaldırdı. Artık istediğiniz yükseklikte banner yükleyebilirsiniz. Grafik çözünürlüğü size bırakıldığı için, site üzerinde yeniden ölçeklendirme artık yapılmıyor. Yüklemiş olduğunuz grafikler aynı kalite ve çözünürlükte sisteme aktarılmaktadır.
  7. Banner genişlikleri "Orta Üst İçerik" için 960 pixel, "Menü Altı Kutu" için 1200 pixel ve "Menü Altı Tam Boy" için ise 1920 pixel olacak şekilde, gösterim yerlerine göre revize edildi. Banner grafiğinin yüklenmesi esnasında, banner ayarları sayfasında seçilen gösterim yerine göre en az bu pixel genişlik değerlerine sahip grafikler gönderilmesi zorunlu tutulmaktadır. Tavsiye ettiğimiz genişlik değerleri bunlardır. Banner yüksekliği ise önceki maddelerde belirttiğimiz üzere tamamen kullanıcıya bırakılmıştır.
  8. Banner ekleme / düzeltme sayfasında, gösterim cihazı olarak "Sadece Mobil" seçildiğinde, yüklenen grafikler için genişliğin en az 750 pixel olma zorunluluğu bulunmaktadır. Mobil cihazlar için tavsiye ettiğimiz genişlik değeri de aslında tam olarak budur. Böylece mobil cihazlara özel kare veya dikdörtgen şeklinde daha net ve okunabilirliği yüksek bannerlar oluşturabilirsiniz. Tavsiyemiz, mobil ile masaüstü bannerlarınızı birbirinden bağımsız olarak göndermeniz yönünde olacaktır. Böylece mobil cihaza özel yüklediğiniz grafiklerin boyutu masaüstüne nazaran düşük olacağı için hem daha hızlı gösterim sağlanacak, hem de masaüstündeki dikdörtgen gösterimlere bağlı kalmadan kare v.b. daha kullanıcı dostu bannerlar hazırlayabileceksiniz.
  9. Banner ekleme / düzeltme / liste sayfaları revize edildi. Banner listesi sıralama seçenekleri ve liste sütununa cihaz seçeneği eklendi.
  10. Bannerlara Seo Alt Etiketi girilebilmesi için yeni bir seçenek sisteme dahil edildi. Bu alan boş geçilebilir. Boş geçildiğinde banner açıklaması alt etiketi olarak gösterilmektedir. Seo Alt Etiketi seçeneğini kullanmanız, arama motorlarının bannerlarınızın neyi ifade ettiğini, ne ile ilgili olduğunu anlayabilmelerinde size fayda sağlayacaktır.
  11. Banner ekleme / düzeltme sayfasındaki "Kategori" seçeneği "Gösterim Yeri" olarak değiştirildi. Tür olarak 2 seçenek belirlendi. Anasayfa ve Kategori. Eğer Kategori seçilirse, alt bölümde kategori(ler) seçimi için yeni seçim kutusu gösterilmektedir.
  12. Kategori gösterim yeri seçeneği için birden fazla kategori seçilebilmesine imkan sağlandı. Böylece birbiri ile alakalı kategoriler için aynı bannerı birden fazla kez yüklemeye gerek kalmadan tek bir banner içerisinde gösterebilirsiniz.
  13. Grafik yükleme, silme ve banner kayıt butonları, birden fazla tıklamayı / mükerrer yüklemeyi v.b. engelleme adına revize edildi.
  14. Banner silinmeden grafiği değiştirilemiyordu. Artık bannerı silmeden, grafiği silip yenisini yükleyebilirsiniz. Yüklenmiş olan grafiğin yanındaki "Sil" butonuna tıklamanız yeterlidir. Ayrıca, banner grafiğinin üzerine tıklayarak ta yeni sekmede tam boy olarak gösterimini sağlayabilirsiniz.
  15. Banner Giriş ve Çıkış Efektlerine yeni seçenekler eklendi. Yönetim - Ayarlar - Tema/Tasarım - Banner sayfası üzerinden bu efektleri aktif ederek, banner gösterim yerlerinde sonuçlarını gözlemleyebilirsiniz.
  16. Banner ayar ve tanım sayfalarına, modül ile ilgili haber / makale butonu, yardım butonu ve seçeneklere ait yardım metni ikonları dahil edildi. Artık gerek banner ayarları gerekse de banner ekleme / yükleme sayfalarındaki her bir seçenek hakkında detaylı bilgi edinebilir, modül ile ilgili tüm haber ve makalelere tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

21 Ekim 2019