Değerli müşterilerimiz;

Ürüne özel ek bilgi sekmesi modülü ve ara güncelleme çalışması tamamlanarak aktif hale getirilmiştir.

Ürüne Özel Ek Bilgi Sekmesi

Bilindiği üzere; ürün detay sayfasında ürün açıklaması, fotoğrafları, ödeme seçenekleri ve yorum bilgilerinin yer aldığı sekmeler(tabs) mevcuttur. Ürün açıklama sekmesine, ürüne ait tüm detaylar girilebilmektedir. Lakin; bazı durumlarda ürün ya da ürün gruplarına ait özel bilgiler vermek gerekebiliyor. Bu modül sayesinde; oluşturacak olduğunuz ek bilgi sekmelerini, istediğiniz ürünlere tanımlayabileceksiniz.

Örnek : x kategorinizdeki tüm ürünleriniz için kurulum ihtiyacının olduğu ya da montaj gerektirdiğini varsayalım. Bu gibi durumlarda; ürün özellik ve bilgileri ile birlikte tüm detayları açıklama bölümünde gösterebilirsiniz. Fakat; x kategorisindeki tüm ürünlerde kurulum ya da montaj bilgileri sabit olduğu için kopyala-yapıştır yönetimi ile tek tek ürünlerinize girmeniz gerekiyor. İlerleyen zamanlarda bir güncelleme yapılmak istendiğinde ise tek tek aynı verinin güncellenmesi gerekiyor. Bu bilgileri ek bilgi sekmesi olarak tanımlayıp, ardından göstermek istediğiniz ürünlerinizde seçimini yaptığınızda ilgili veri seçim yaptığınız tüm ürünleriniz için sekme olarak görüntülenecektir. Sonrasında bir güncelleme gerektiğinde, tanımlamış olduğunuz ek bilgi sekmesini güncellemeniz yeterli olacaktır.

Modül bir çok amaç için kullanılabilir. Sadece örnek teşkil etmesi açısından yukarıdaki senaryoyu belirttik. Bir diğer örnek ise; ürünlerinizle alakalı sık sorulan sorular için de bir ek bilgi sekmesi oluşturabilir ve bunu ürün detay sayfasında sekme olarak gösterebilirsiniz. Sekmenin, ürün açıklamasından bağımsız olması; ürün açıklama kısmının sade kalmasını sağlayacaktır. Ekstra belirtmek istediğiniz bilgiler ayrı bir sekme olarak gösterileceği için, müşteri ilgili alana/bilgiye daha rahat odaklanacaktır.

yönetim - ürünler - ek bilgi sekmesi sayfası üzerinden sekmeler oluşturabilirsiniz.

Başlık : Ürün detay sayfasında gösterilecek sekmenin başlığını ifader.

Açıklama : Bu alana gireceğiniz veri müşterilerinize gösterilmeyecektir. Eklediğiniz kayıtlara ait yönetim panelinde göreceğiniz açıklama metnini ifade eder.

İçerik : Bu alana sekme içeriğini girebilirsiniz. Ürün açıklama bölümünde de olduğu gibi, editör yardımı ile metinsel bilginin yanı sıra grafik ya da video da ekleyebilirsiniz.

Tanımlamış olduğunuz ek bilgi sekmesini ürünlerinizde gösterebilmek için; yönetim - ürünler sayfası üzerinden sekmeyi göstermek istediğiniz ürünlerinizi düzelt modunda açarak, "Ek Bilgi Sekmesi" alanı üzerinden seçiminizi gerçekleştirmelisiniz.


Ürünlerinize ek bilgi sekmesi tanımlamasını yaptıktan sonra; ilgili ürüne giriş yaparak ürün detay sayfasında sekmeyi ve içeriğini görüntüleyebilirsiniz.



Ara Güncelleme

  1. Döviz kuru bilgilerinin çekiminde yaşanan sorun giderildi.
  2. Kargo firmalarına HepsiJET kargo firması eklendi.
  3. yönetim - ürünler sayfasında; her bir ürün için ayrı ayrı gösterilen stok miktarı bilgisi sadece ana ürünü baz almakta idi. Müdahale edilerek; eğer ürünün varyantları var ise, ana ürün dahil varyantlara ait stok miktarlarının toplamının gösterilmesine imkan sağlandı.
  4. Ürün detay sayfasında yer alan sekmelerin yüksekliği belirli ölçüde daraltılarak daha estetik bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca; "Ürün Açıklaması" sekme başlığı "Ürün Bilgisi", "Ürün Fotoğrafları" sekme başlığı "Fotoğraflar" ve "Ürün Yorumları" sekme başlığı ise "Yorumlar" olarak güncellendi.
  5. yönetim - siparişler sayfasına toplu güncelleme özelliği dahil edildi. Bu özellik ile; yoğun sipariş alan ve kargo takip numarası girişi yapan müşterilerimiz için kolaylık sağlanması hedeflenmektedir. Siparişler sayfasında yer alan "Toplu Güncelle" butonuna tıkladığınızda gösterilen tüm siparişlere ait, durum bilgisi için seçim kutuları ve kargo takip no bilgisi için ise veri girişi kutuları ekrana gelecektir. Tek bir ekran üzerinden; sipariş durumlarını ve kargo takip no bilgilierini hızlıca güncelleyebilirsiniz. Veri seçimi/girişini tamamladıktan sonra; sayfanın sağ alt bölümünde yer alan "Toplu Güncellemeyi Başlat" butonuna tıklayarak işlemi tamamlamalısınız.


    Sipariş detay sayfası üzerinden, sipariş durumu güncelleme işleminde eposta ve sms ile müşteriye bildirim yapabilmeniz için onay kutucukları sunulmaktadır. Fakat; toplu sipariş güncelleme işleminde her sipariş için bu özellik ayrı ayrı sunulamamaktadır. Bunun için; yönetim - ayarlar - genel ayarlar - varsayılan değerler sayfası üzerinden, toplu sipariş durumu güncelleme işleminde gerçekleştirilecek bildirim türünü belirleyebilirsiniz. Toplu işlem olduğu için, eposta ile bildir seçeneğini aktif etmenizi tavsiye etmemekteyiz. Çünkü; sistem peşi sıra eposta göndereceğinden dolayı, yandex taraflı spam algılama sorunları yaşanabilir. Toplu işlemlerde; bildirim yapmamayı ya da sadece sms ile bildirim yapmanızı tavsiye ederiz.

Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

31 Ekim 2021