Değerli müşterilerimiz;

Hepsiburada.com ile api entegrasyonumuz tamamlanmıştır.

Api entegrasyonumuz sayesinde; siteniz üzerinden kategori ve özellik eşleştirmesi yaparak, tüm ya da filtrelemiş olduğunuz ürünleri Hepsiburada mağazanıza aktarabilirsiniz.


Erişim Bilgileri

Api Entegrasyonunu kullanabilmeniz için; Hepsiburada mağaza abonesi olmalısınız.

Hepsiburada mağaza abonesi olduktan sonra, Hepsiburada'ya api talebinde bulunmalısınız. Api talebinde bulunurken Hepsiburada sizden kullanacağınız servislere yönelik seçim yapmanızı isteyebilir. Bu aşamada; kategori, özellik, ürün gönderme ve ürün güncelleme servislerini kullanacağınızı Hepsiburada'ya bildiriniz ve api talebindeki seçimleri o yönde gerçekleştiriniz.

İlk etapta Hepsiburada tarafınıza test mağazası bilgilerini iletecektir. Sitenizin Entegrasyon -> Hepsiburada Api sayfasında yer alan ilgili alanlara temin etmiş olduğunuz bilgileri girerek Api seçeneğini "Test Ortam" olarak seçiniz. Test ortamında Hepsiburada bir kaç örnek işlem yapmanızı sizden talep edecektir. Kategori ve özellik eşleştirmesi yaptıktan sonra, sitenizdeki bir ya da bir kaç kategoride yer alan ürünlerinizi Hepsiburada mağazanıza aktarınız. Aktarım işleminden sonra ekrana Tracking_Id bilgisi gelecektir bu bilgiyi not ediniz. Hepsiburada bu Id bilgisini sizden talep edebilir.

Hepsiburada tarafından test ortamında sizden talep edilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra, Hepsiburada'ya gerçek ortama geçiş için talepte bulunmalısınız. Akabinde; Hepsiburada tarafınıza gerçek ortam bilgilerini iletecektir. İletilen bilgileri aynı şekilde Sitenizin Entegrasyon -> Hepsiburada Api sayfasında yer alan ilgili alanlara girerek Api seçeneğini "Gerçek (Live) Ortam" olarak seçiniz.



Kategori Eşleştirme

Sitenizdeki kategoriler ile Hepsiburada sitesindeki kategorileri eşleştirmeniz gerekmektedir.

Ürünler -> Kategoriler sayfası üzerinden; kategorilerinizi düzelt modunda açarak "Entegrasyon" sekmesine geliniz.

"Hepsiburada Kategori Kodu" alanının sağ bölümünde yer alan "Kategori Kodu Bul" butonuna tıklayınız.

Açılacak olan pop-up pencerede tüm kategorilerin yer aldığı bir seçim kutusu gelecektir. Hepsiburada tarafından kategori bilgileri hiyerarji şeklinde listelenmektedir. Seçim kutusunda yer alan arama özelliği sayesinde; harfler girmeye başladığınızda otomatik olarak ilişkili kategoriler filtrelenecek ve rahat bir şekilde seçim yapabileceksiniz. Seçiminizi gerçekleştirdikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayarak Hepsiburada kategori kodunun "Hepsiburada Kategori Kodu" alanına aktarılmasını sağlamış olursunuz. Akabinde; "Kaydet" butonuna tıklayarak kategori kayıt işlemini gerçekleştiriniz.

Ayrıca; ilgili sayfada yer alan "Hepsiburada Fiyat Arttırımı (%)" alanından ilgili kategoriye ait ürünlerinizi Hepsiburada'ya fiyatlarını arttırarak gönderebilirsiniz.

Kategori eşleştirmede dikkat edilecek husus; sadece ürünlerinizin yer aldığı kategorileri (Varsayılan Kategori) eşleştirmeniz yeterlidir.

Örneğin; Elektronik -> Telefon & Aksesuarları -> Cep Telefonu şeklinde kategorilerinizin olduğunu varsayalım. Normal kullanımda, ürünler Cep Telefonu kategorisine tanımlanır. Elektronik ve Telefon & Aksesuarları kategorileri gösterim kategorileridir. Yani, kategori eşleştirme sayfasında sadece Cep Telefonu kategorisini eşleştirmeniz yeterli olacaktır. ( Ürünlerinize ait kategori tanımlarını örnekteki şekilde yapmanız durumunda geçerlidir. )



Özellik Eşleştirme

Seçmiş olduğunuz Hepsiburada kategorisine gönderecek olduğunuz ürünlere ait Hepsiburada tarafından beklenen özellikleri siteniz üzerinden eşleştirmelisiniz.

Ürünler sayfasında filtreler bloğunda yer alan; "Sırala" seçim kutusundan "Özellik Eşleştirmeyi" seçerek sayfayı filtreleyiniz.

Listelenen her bir ürünün en sağında yer alan "Hepsiburada Api - Özellikler" ikonuna tıklayarak özellik eşleştirme sayfasına erişebilirsiniz.

Açılan sayfa üzerinden özellikleri seçmelisiniz. Bazı özellikler Hepsiburada tarafından liste şeklinde gelmektedir ve seçim kutusu üzerinden işlem yapılabilmektedir. Bazı özellikler için ise değer girmelisiniz. Her bir özelliğin sağ kısmında zorunlu ya da zorunlu olmadığına dair bilgi mevcuttur.

Hepsiburada'nın kendi varyant sistemine göre bazı ürünlerde varyant özellikleri beklemektedir. Ana ürününüz için varyant değerlerini seçip/girip gönderebilirsiniz. Ürüne farklı varyantlar tanımlamak için, ürünü hepsiburada mağazanıza aktardıktan sonra hepsiburada ile iletişime geçmelisiniz. Size sunucakları dökümana göre varyantlarınızı belirleyerek tekrar Hepsiburada'ya iletebilirsiniz. Bu sistem tamamen Hepsiburada tarafından uygulanmaktadır.



Ürünlerin Aktarım İşlemi

İşlemler bölümünde yer alan seçim kutusundan "Ürünleri Aktar" seçeneğini seçip, "Aktarım İşlemini Başlat" butonuna tıkladığınızda, kategori ve özellik eşleştirmesi yapılmış ürünler Hepsiburada mağazanıza aktarılacaktır.

Aktarılan ürünleriniz, Hepsiburada mağazanızda onay bekleyen ürünler sayfasında yer alır ve Hepsiburada tarafından inceleniyor statüsündedir. Ürünleriniz henüz onaylanmamış ise ve ürünleriniz üzerinde güncelleme yapmak isterseniz, tekrar "Ürünleri Aktar" seçeneğini kullanabilirsiniz. Ürünleriniz onaylandıktan sonra; "Ürünleri Güncelle" seçeneğini kullanarak, stok, fiyat, kargolama süresi ve kargo firması bilgilerini güncelleyerek ürünlerinizi satışa açabilirsiniz.

Ürün aktarım işlemini tamamladıktan sonra; sayfanın üst bölümünde yer alan "Ürün Aktarım Raporu" butonuna tıklayarak; aktarım gerçekleştirdiğiniz ürünlere ait detaylara ulaşabilirsiniz.



Ürünlerin Güncelleme İşlemi

İşlemler bölümünde yer alan seçim kutusundan "Ürünleri Güncelle" seçeneğini ve "Kargo firması" seçeneğini seçip, "Aktarım İşlemini Başlat" butonuna tıkladığınızda, ürünleriniz Hepsiburada mağazanızda güncellenecektir.

Ürünlerinizde güncelleme yapabilmeniz için ürünlerinizin onaylanmış olması gerekmektedir. Onay bekleyen sayfasındaki ürünleriniz üzerinde güncelleme işlemi yapılamaz. Ürünlerinizi aktardıktan sonra; Hepsiburada tarafından onaylanmasını beklemelisiniz. Onaylandıktan sonra güncelleme işlemi yapabilirsiniz.

Hepsiburada; ürünlerin sadece stok, fiyat, kargolama süresi ve kargo firması bilgilerinin api ile güncellenmesine imkan sağlamaktadır.

Güncelleme işlemleri stok koduna göre yapılmaktadır. Güncellenecek ürünlere ait stok koduna denk gelen ve Hepsiburada mağazanızda yer alan ürünler güncellenecektir.

Ürün aktarım işlemini tamamladıktan sonra; sayfanın üst bölümünde yer alan "Ürün Güncelleme Raporu" butonuna tıklayarak; aktarım gerçekleştirdiğiniz ürünlere ait detaylara ulaşabilirsiniz.

Ürün güncelleme işleminde; hatalı ürün var ise hata mesajı ile birlikte listelenecektir. Hatalı güncelleme işlemi yok ise; "Herhangi bir hata mevcut değildir" bilgisi ekranda yer alacaktır.



Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

22 Mart 2021