Değerli müşterilerimiz;

Modern ve özelleştirilebilir yeni üst menü çalışması tamamlanarak aktif hale getirilmiştir.

Yeni üst menü hakkında detaylar şu şekildedir;

  1. Menü responsive özelliğe kavuşturulmuştur. Böylece; açılır menüler tek sıra halinde alt alta gösterilmek yerine, menü boyutu kadar uzunluğa sahip bir alanda, 2, 3 ya da 4 kolona bölünerek yatay bir biçimde gösterimi sağlanabiliyor. Özellikle kategori sayısı fazla olduğunda tek satırda uzayan menüde kullanıcılar için tasarım kaymaları ve takip edilebilirlik zor bir hal alıyordu. Bu sayede; geniş menü bloğu ve kolonlu yatay sıralama ile, kategori sayısı az da olsa, çok da olsa kullanıcılar daha rahat bir kullanım ve erişim sağlayacaktır.
  2. Eski menü yapısında; kategoriye bağlı sadece bir alt kategorilerin gösterimi sağlanıyordu. Artık alt kategorinin var ise alt kategorilerinin gösterimi de sağlanmaktadır. Eğer alt kategoriye bağlı bir alt kategori yok ise; tıklanıldığında kategori sayfasına erişim sağlanıyor. Eğer alt kategoriye bağlı alt kategoriler var ise; tıklanıldığında menü bloğu içerisinde açılır bir şekilde diğer alt kategorilerin gösterimi sağlanmaktadır. Bu özellik opsiyonel hale getirilmiştir. yönetim - ayarlar - tema / tasarım - menü sayfası üzerinden "Açılır Menü Alt Kategorileri" alanına "Evet Göster" ya da "Hayır Gösterme" şeklinde müdahale edebilirsiniz. Böylece müşterileriniz menü bloğundan ayrılmadan, kategori hiyerarşisini takip ederek ulaşmak istediği alt kategoriye daha kolay erişim sağlayabilecektir.
  3. Bilindiği üzere; kategorilere tanımlanan logo grafiklerinin, açılır menü şeklinde kategori isimlerinin sağ bölümünde gösterimi sağlanıyordu. Yeni menü ile birlikte bu özellik kaldırılmıştır. Bunun yerine özel içerik alanı eklenebilmesine imkan sağlandı. (Bkz: 4. madde) Kategorilerinize tanımlayacağınız logo grafiklerinin sol/sağ bloktaki kategoriler bloğunda gösterimine devam edilmektedir.
  4. Açılır menülere özel içerik alanı eklenebilmesine imkan sağlandı. Böylece; editör sayesinde açılır menüye tanımlayacak olduğunuz özel içerik alanına; grafik, video, ya da metin ekleyebilirsiniz. Ayrıca özel içerik alanı 1 blok ya da 2 blok olarak belirlenebilmektedir. Kategori sayınıza göre, açılır menünün ister 4/3 'lük kısmını kategori gösterimi diğer kısmını özel içerik alanı, ister 4/2 'lik kısımını kategori gösterimi diğer alanını özel içerik alanı olarak kullanabilirsiniz. Bu özellik ile birlikte, kategorilerinizin tanıtımını daha geniş kapsamlı yapabilecek ve modern bir tasarıma sahip görüntüler elde edebileceksiniz. Haberimizin devamında örnek grafikler yer almaktadır.
  5. Tasarım anlamında özelleştirmeye ağırlık verilmiştir. Eski yapıda; ayarlar - tema / tasarım - renkler sayfası üzerinden sadece menü rengi ve menü yazı rengi güncellenebiliyor idi. İlgili alandan menü ile ilgili seçenekler kaldırılarak, menüye özel; "ayarlar - tema / tasarım - menü" sayfası oluşturulmuştur. Menü yüksekliği, pozisyonu ve yazı tipi kalınlığından menü arkaplan ve link renklerine kadar detaylı bir şekilde özelleştirme yapılabilmektedir. Haberimizin devamında grafikli bir şekilde anlatımı yer almaktadır.

En sade şekilde örnek görüntü aşağıdaki gibidir.

yönetim - ayarlar - tema / tasarım - menü sayfası üzerinden özelleştirme yapabilirsiniz.

  1. Açılır menüde yer alan kategorilere ait alt kategorileriniz var ise; tıklanıldığında gösterilip gösterilmemesini belirleyebilirsiniz.
  2. Menü yükseliğini; normal, dar ve yüksek olmak üzere üç farklı şekilde belirleyebilirsiniz.
  3. Menü seçeneklerinin sola dayalı ya da ortalı bir biçimde gösterimini sağlayabilirsiniz.
  4. Menü seçeneklerinin normal ya da kalın yazı tipinde gösterimini sağlayabilirsiniz.
  5. Menüye piksel cinsinden, üst ya da alt kenar çizgisi verebilir ve renklendirebilirsiniz.
  6. Menü rengi ve link rengi belirlenebilir.
  7. Menü üzerine gelindiğindeki; menü rengi ve link rengi belirlenebilir.
  8. Alt menü / açılır alt menü link rengi ve üzerine gelindiğindeki rengi belirlenebilir.

yönetim - içerikler - menüler - yeni menü ekle / düzenle sayfası üzerinden; Menü Türü alanını Kategori seçtiğinizde aşağıda grafikte belirtilen şekilde alan gösterilecektir.

Eğer kategori menüsünde özel içerik alanı kullanmak istemiyorsanız; "Özel İçerik Alanı" seçeneğini pasif hale getirebilirsiniz. Böylece açılır menüde yan yana 4 'lü kolonlar şeklinde kategorileriniz listelenecektir.

Özel içerik alanı kullanacak iseniz; ilgili seçeneği "Aktif - 1 Blok" ya da "Aktif - 2 Blok" olarak seçebilirsiniz. 1 Blok seçildiğinde, açılır menüde yan yana 3 'lü kolonlar şeklinde kategoriler gösterilecek 4. son kolonda özel içeriğiniz yer alacaktır. 2 Blok seçildiğinde, açılır menüde yan yana 2 'li kolonlar şeklinde kategoriler gösterilecek 3. ve 4. kolonda özel içeriğiniz yer alacaktır.

Özel içerik alanını aktif hale getirdiğinizde; hemen alt bölümünde "Özel İçerik" seçeneğine ait editör gösterilecek ve içeriğinizi girebileceksiniz.

Menü responsive yapıya duyarlı olduğundan dolayı, özel içerik alanında dikkat edilmesi gerek bir kaç husus mevcuttur.

Özel içerik alanını 1 blok olarak kullanıyor iseniz; ilgili alanın maksimum genişliğini 288 piksel, 2 blok olarak kullanıyor iseniz 578 piksel olarak dikkate alıp tasarımınızı hazırlamalısınız.

Özel içerik alanında kullandığınız grafiğin; class etiketine "img-responsive" ekleyerek, küçük ekranlarda da grafiğin kesilmeden tam boyutuyla otomatik olarak ölçeklendirilip gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Editör üzerinden kaynak kod penceresini açarak ekleme yapabilirsiniz.

Örnek Kod : <img src="resimyolu" class="img-responsive" />

Özel içerik alanında video kullanacak iseniz; youtube üzerinden temin etmiş olduğunuz Yerleştir(Embed) kodunu class içeriği "video-responsive" olan div içerisine alarak küçük ekranlarda 16:9 oranında otomatik ölçeklendirilerek gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

Örnek Kod :
<div class="video-responsive">
<iframe title="YouTube video player" src="https://www.youtube.com/embed/mFg5ueZqVhE" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>
</div>

Özel içerik alanı 1 blok kullanarak hazırlanmış örnek menü grafiği;

Özel içerik alanı 2 blok kullanılarak hazırlanmış örnek menü grafiği;

Sizlere ilham vermesi açısından; özelleştirme seçeneklerini kullanarak hazırlamış olduğumuz örnek menü görselleri aşağıda yer almaktadır.

Örnek 1 : Menü yüksekliği = Dar | Pozisyonu = Ortalı | Yazı Tipi : Kalın

Örnek 2 : Menü yüksekliği = Normal | Pozisyonu = Sola Dayalı | Yazı Tipi : Kalın

Örnek 3 : Menü yüksekliği = Yüksek | Pozisyonu = Ortalı | Yazı Tipi : Normal

Örnek teşkil etmesi için biz sadece üç farklı kombinasyonda menüler hazırladık. Özelleştirme seçeneklerini kullanarak; çeşitli kombinasyonlarda sektörünüze ve zevkinize uygun görüntüler/tasarımlar elde edebilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

30 Mayıs 2021