Değerli müşterilerimiz;

Story / Hikaye modülü ve ara güncelleme çalışması tamamlanarak aktif hale getirilmiştir.

Instagram mecrasının dünya genelinde 1 milyarın üzerinde kullanıcısı olduğu istatistikler ile belirlenmiştir. Bu kadar fazla bir kitleye hitap eden mecra, yeni bir özellik geliştirdiğinde ister istemez kullanıcıların davranışlarını şekillendiriyor.

Biz de Instagramdaki story/hikaye özelliğinden yola çıkarak, yazılımda story/hikaye modülünü geliştirdik. Bu modül birebir Instagram özelliği ile aynı çalışmamaktadır. Burada amaç; kullanıcıların alıştığı davranışları sitenizde de sergilemesine teşvik etmek ve modül sayesinde dikkat çekerek müşterilerinizi yönlendirmek.

Bu modül, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda çalışmaktadır. Modülün ayarlar sayfası üzerinden gösterimini belirleyebilirsiniz. Detaylar haberimizin devamında yer almaktadır. Tavsiyemiz ilgili modülü sadece mobil cihazda aktif etmeniz. Çünkü; Instagram mecrasını çok yüksek bir kesim mobil cihazlar üzerinden kullanarak deneyimlemektedir. Yine de biz modülü geliştirirken masasüstünde de gösterim sağlanabilmesine imkan sağladık.

Mobil cihazda, 70x70 boyutunda grafikler yan yana sıralanarak story/hikayeler gösterilmektedir. Her grafiğin altında hikayenin başlığı yer almaktadır. Instagramda olduğu gibi, hikaye sayısı fazla olduğunda tut sürükle yöntemi ile sağa/sola kaydırarak diğer hikayeler görüntülenmektedir. Bu sayede, sitenizde müşterilerinize Instagramdaki gibi bir deneyim sunabilirsiniz. İster hikayenize link verebilir, ister ise popup içerik olarak tanımlayıp tıklandığında popup ekranda sizin belirlediğiniz bir verinin müşterilerinize gösterimini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde, modülü masasüstü için de aktif ederseniz; masaüstü gösteriminde 100x100 boyutlarında grafikler yan yana sıralanarak story/hikayeler gösterilmektedir. Masaüstündeki gösterimin farkı; estetik ve görsel yapıyı korumak adına, 9 adetten fazla hikayeniz mevcut ise masaüstünde sadece sıra numarası en küçük 9 hikaye gösterilecektir. Mobilde herhangi bir sınırlama mevcut değildir.

Örneğin; mobil cihazlarda öne çıkmasını/vurgulamak istediğiniz kategorileri story/hikaye olarak tanımlayabilirsiniz. Böylece müşteri mobil cihazdan sitenize giriş yaptığında, sol üst köşedeki tab ikonuna tıklamadan mobil menünün hemen alt bölümünde grafikli bir şekilde kategorilerinizi direk görebilir. Bu da, vurgulamak istediğiniz kategorilere müşterilerinizin daha kolay ve daha çok erişmesini sağlar. Ayrıca, mobil cihazlarda site ana sayfanızın daha estetik görüntülenmesini de sağlar. Bu durumu biz sadece bir örnek ile teşkil ettik. Farklı amaçlar içinde ilgili modül kullanılabilir.

yönetim - içerikler - story hikaye sayfasına erişip, yeni story hikaye ekle butonun hemen sağında yer alan ayarlar butonuna tıklayarak, modül ile ilgili ayarların olduğu sayfaya ulaşabilirsiniz.

Modülün ayarlar sayfası aşağıdaki grafikteki gibidir.

Gösterim Cihazı : Modülün ister masasüstü ve mobil ister sadece masaüstü ya da sadece mobil cihazlarda gösterimini sağlayabilirsiniz.

Hikaye Grafik Kenar Çizgisi - Masaüstü / Mobil : Hikaye grafiklerine tanımlanan kenarlık rengini mobil ve masaüstü cihazlar için ayrı ayrı belirleyebilirsiniz. Buradaki amaç, sitenizin arka plan rengine uyum sağlaması ya da menü renginiz ile uyum içinde gösterimini sağlayabilmek.

Hikaye Başlık Rengi - Masaüstü / Mobil : Hikayelerin başlık rengini mobil ve masaüstü cihazlar için ayrı ayrı belirleyebilirsiniz. Yine amaç, yukarıda belirttiğimiz gibi uyum sağlanabilmesine imkan vermek.

yönetim - içerikler - story/hikaye sayfası üzerinden yeni hikayeler ekleyebilirsiniz.

Aktif : Story/hikayenin gösterilip gösterilmeyeceğini bu alan üzerinden belirleyebilirsiniz.

Tür : Hikaye türünü link/bağlantı ya da popup içerik olarak belirleyebilirsiniz. Popup içerik seçerseniz; sıra form elemanının hemen altında içerik girebilmeniz için editör gösterilecektir.

Başlık : Hikayenin başlığını ifade eder. Hikaye grafiğinin hemen alt bölümünde gösterilir.

Grafik Seç : Hikaye grafiğini bu form elemanı aracılığı ile yükleyebilirsiniz. Estetik görüntüyü sağlayabilmek adına sistem yüklediğiniz grafiği otomatik olarak ölçeklendirmeyecektir. Hikaye grafiklerinizi 100x100 boyutlarında hazırlayarak yüklemelisiniz. Aksi halde grafik yüklenmeyecek ve hata alacaksınız.

Sıra : Hikayelerin gösterim sırasını bu eleman üzerinden belirleyebilirsiniz.

Url Adresi : Hikayeye tıklanıldığında gidilecek olan adresi temsil eder.

Yeni Sekmede Aç : Hikayeye tıklandığında gidilecek adresin aynı sayfada veya yeni bir sekmede açılmasını sağlayabilirsiniz.

Modülün mobil ve masaüstünde örnek gösterimleri aşağıdaki gibidir;


Ara Güncelleme

  1. Ek bilgi sekmesi modülü excel modülü ile ilişkilendirildi. Ürünlerinize ek bilgi sekmesi tanımını excel modülünü kullanarak toplu olarak gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Ürün ekleme işleminde yer alan, URL adresi ile foto yükleme modülünde iyileştirme yapıldı.
  3. Kargo firmalarına Sendeo kargo firması eklendi.
  4. Ürün stok birimlerine Mm (milimetre) seçeneği eklendi.

Bilgilerinize sunar, bereketli ve bol kazançlı satışlar dileriz.

29 Aralık 2021